swingitfrken.blogg.se

Jag skriver om allt jag kommer att tänka på.

Oscarsgalan 2015

Kategori: Allmänt

Så var det dags för galornas gala!
Det jag kan säga om modet på galan är att det var mycket metallic, pärlbeprytt och glamouröst.
 
Jag börjar med de mindre bra valen att klä sig i på Oscarsgalan:
Patricia Arquette höll ett jättebra tal men har inte valt så bra outfits till nån av galorna egentligen.
Naomi Watts tegelväggs-klänning är ingen hit.
Tegan Quin och Sara Quins kläder passar inte in på en galornas gala. De framförde sin sång ur "The lego Movie" som är Oscarsnominerad.
Lady Gaga skulle ha kunnat lämna sina röda handskar hemma tycker jag. De förstör helheten.
Julianne Moore är en kvinna som blir vackrare och vackrare med åren. Men denna klänning förstår jag inte.
De mycket bättre valen för kvällen:
ÄNTLIGEN!
Vi har sett Rosamunde Pike i klänningar med dålig passform gala efter gala.
Denna klänning sitter verkligen bra! Underbar!
Reese Witherspoon är klassiskt vacker i nersläppt hår och snygg, tidlös klänning!
Scarlett Johanssons gröna klänning ser nästan ut som en vacker frack.
Älskar det stora halsbandet också!
Keira Knightley fortsätter sitt blommiga tema. Jag gillar den här, även om jag tycker att hon
hade en vackrare klänning på BAFTA Awards.
Emma Stone fortsatte inte ha byxor på sig, som hon haft i föregående galor i år.
Men denna gröna skapelse är vacker på henne.
Jennifer Lopez har en pärlbroderad klänning som skriker gala!
Jennifer Aniston hade valt en metallic glänsande snygg klänning!
Tracey Edmonds är också jättevacker.
Kelly Osbournes klänning får mig att tänka på old time Hollywood glamour. Älskar spetsen som är
infodrad i klänningen! Denna är nog min favorit från kvällen.
Sen tyckte jag att det var jätteroligt att Meryl Streep och Anna Wintour är på samma gala.
Undrar om de diskuterade "Djävulen bär Prada"? Och Meryl var mycket snyggare klädd än Anna.
 
Kul att se "gamla" stjärnor som Eddie Murphy och Clint Eastwood också.
Däremot saknade jag Julia Roberts, George Clooney, Helen Mirren och Brangelina m.fl stora "riktiga" stjärnor
som brukar vara på Oscarsgalan.
 

Rensa i röran

Kategori: Allmänt

 
För att kunna storstäda inför våren bestämde jag i morse att jag måste rensa ut saker. Därför blir resten av februari en rensnings-månad. Det passar bra, för i slutet på maj är det loppis här i rimbo, och då kan jag ställa mig och sälja kläder och skor. Jag började skriva en lista på hur mycket jag tänkte att jag skulle rensa ut ungefär. Listan ser ut såhär:
1. Pysselsaker 200 stycken (men eftersom jag idag redan rensat ut 873 stycken saker att ge till sonens fritids, så får jag öka det till 1000 stycken.
2. Kläder/skor/väskor 100 stycken. (jag har redan börjat där också men inte räknat än.)
3. Böcker 10 stycken
4. Kök 10 stycken
5. Prydnader 30 stycken
6. Jacks leksaker 20 stycken (sånt som ligger längst ner i lådor, som han inte tittar i.)
7. Accessoarer 10 stycken
8. Nagellack 10 stycken (ska slängas)
 
Totalt ska jag alltså slänga/lagra/sälja 1190 saker.
Vi får se hur det går.
Tjingeling!

Att vara eller inte vara, det är frågan...

Kategori: Allmänt

Vad ska jag bli när jag blir stor? Den frågan cirkulerade i min skalle hela dagen igår. När måste man bestämma sig för vad man vill bli? Jag känner två starka kvinnor som omskolade sig när de var äldre än mig, det beundrar jag! Har ju alltid velat bli skådespelare, men lägger inte riktigt manken till, kanske för att jag känner att jag är för gammal för att "slå igenom" eller för att jag ser det som ett otroligt roligt intresse. Annars velar jag väldigt mycket. Det kan växla från dag till dag, från humör till humör. När jag ser Jennifer Lopez i "Bröllopsfixaren" vill jag bli bröllopsfixare. När jag ser "Sex and the city" vill jag bli kolumnist. När jag läste "Läsarna i Broken Wheel" ville jag öppna en bokhandel. När jag ser "The mirror has two faces" vill jag bli lärare. Ja, ni ser, helt olika yrken hela tiden. Vad vill du bli när du blir stor? Tjingeling!

konstverk i mässing

Kategori: inredning

Hur underbara är inte dessa bokhyllor? Milo Baughman for DIA brass etagere. De är som konstverk! Jag surfade runt på nätet igår och fastnade bland dessa hyllor. Underbara! Jag vill ha. Är det nån som har en sån här och vill göra sig av med sin så är det bara att höra av sig till mig. De nedre bokhyllorna är designade av Romeo Rega. Tjingeling!

BAFTA 2015

Kategori: Allmänt

Håller på att titta på British Academy film and televivion Awards. Bestämde mig för att välja ut 4 klänningar på denna röda matta:
Jag måste säga att detta är Keira Knightleys finaste galaklänning denna säsong. Hennes stylister verkar äntligen ha fattat att man kan vara fin fast man är gravid.
Samma sak med Rosamunde Pike, som har haft klänningar med konstig passform på alla galor hittills. Denna är faktiskt snygg. Men jag tror att fotot inte gör den rättvisa. Den verkar sitta konstigt i midjan?
Reese Witherspoon är vacker i sin lila klänning.
Amy Adams är också jättesnygg i sin vita klänning.
Sen var jag bara tvungen att ta med denna bild, eftersom det är Noomi Rapace. Alltid kul att se svenskar på dessa galor. Dock ser det mer ut som att hon ska ut en vanlig utekväll i Stockholm än gå på gala. Nu ska jag fortsätta titta på BAFTA. Tjingeling! Cissi

Vem finns kvar på listan efter 2 filmgalor?

Kategori: Awardshow

Golden Globe och SAG-Awards har gått av stapeln, och nu tänkte jag jämföra kläder från förra inlägget. Vi börjar med de mindre snygga valen: Keira Knightley! Hon må vara gravid, men det var även Channing Tatums fru hela förra gala-säsongen och HON hade snygga klänningar! Inte ens det faktum att Keiras lila klänning är mulberry eylet Erdem gör den snyggare. Ruth Wilson har tydligen bestämt sig för att ha färgglada kläder denna gala-säsong. Och det är inget fel med det, men jag tycker inte att hon lyckats hitta nåt som klär henne. Rosamund Pike hittar bara klänningar med dålig passform. Den senaste svarta, som är dior couture, har inte världens mest smickrande passform.... Vet inte om det var för länge sedan Amanda Peet spelade in nån film eller tv-serie, men det verkar som hon får ta klänningarna ingen annan vill ha. Har de som lyckades på Golden Globe, även lyckats på SAG? Jessica Chastair har gått från hollywood-glam till röd studentbals klänning..... Dame Mirren har gått från "hot dame" till "what? dame". Hoppas hon klär sig bättre nästa gala. Emma stone var ju en av mina favoriter på golden globe. Nu? Jag kan inte bestämma mig om jag tycker att hennes kläder är snygga eller inte. Det är i alla fall dior haute couture. Jennifer Aniston hamnade precis utanför listan i förra inlägget. Men jag kan inte bestämma mig, så nästa klänningsval får bestämma åt mig om hon är kvar eller inte. Ny (!) på listan är Julia Roberts som är dösnygg på SAG-Awards!!! En smoking/kostym/onepiece I like it!!!