swingitfrken.blogg.se

Jag skriver om allt jag kommer att tänka på.

Fika på Sirkku's shop

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från en fika på Sirkku's shop.
Har ni inte varit där och fikat tycker jag att ni ska gå dit. Hembakade pajer/tårtor och kakor. Och så ingår påtår.
Shopen och fiket ligger i Återbrukets lokaler i Rimbo.
Hon har MASSOR av fint. Man får titta in lite då och då och titta vad som kommit in. Medans kan jag bjuda på lite bilder från vad som fanns inne idag.
Visst påminner denna hatt om Audrey Hepburns hatt här ovanför? Tyvärr var hatten för liten för mig, så jag kunde inte köpa den....
 
 

Korsetter och negligeér i alla möjliga mönster och färgsättningar.

Skor i olika färger och storlekar (jag är lite kär i de randiga närmast kameran, och de är i rätt storlek för mig.)
Fina hattaskar, lampskärmar finns också.
Och så såklart kläder, både nytt och äldre. Jag köpte en klänning, en röd pencil-kjol med fickor till mig och en Harley Davidson t-shirt till Jack när jag var inne här för några dagar sedan.
Tack för ett trevligt besök!
Tjingeling.
 
 
 
 
 
 
 

Min pinuppa

Kategori: Allmänt

 
Det här är jag som pinuppa. Vill du också bli pinuppa ska du söka på "Pinup yourself" på facebook.
Det är några månaders väntetid, men det är det verkligen värt!
Min man har tatuerat denna bild på sin vad. Love it!
Tjingeling!
 
 
 
 

10 år som gifta!

Kategori: Allmänt

 

Idag har vi varit gifta i 10 år!!! Det är nånting att fira tycker jag!
10-år! Jag bläddrar ivrigt i mitt fotoalbum tills jag kommer till sidan med vilken sorts bröllop man firar då?
Tenn.....tennbröllop.
Tänk att jag är ännu mer kär i min man nu än då. Johnny jobbar just nu, så jag tänkte att jag skulle köpa en flaska bubbel till fredag kväll som han och jag kan dricka på altanen.
Min brudbukett bestod av champagnefärgade rosor med pärlor i och lila/glittrigt flor runt. Länge hade jag den hängande på tork, men tillslut tog jag ut alla pärlor och floret och sparade bara det.
Vi åkte en vit Pontiac Bonneville från kyrkan till festen. Sufletten fick sättas upp (blå om jag inte minns fel) precis när vi åkte, för det började småregna lite. Men sen blev det fint väder igen, och sufletten fick åka ner.
Festen var för övrigt den roligaste jag varit på! Alla nära och kära (nästan) var där och pappa hade bränt cd-skivor med blandade låtar som vi pratat om.
Så puss min älskling och grattis på bröllopsdagen!
Tjingeling!
 
 
 
 

Jag är periodare - fast inte som ni tror

Kategori: Allmänt


Jag har olika perioder olika tidpunkter på året.
Ibland vill jag bara städa och organisera hemma. Då kan jag googla på Martha Stewart, kolla bilder under "organisera" på google och skriva listor.
Ibland vill jag uppdatera min garderob. Då kollar jag på filmer med fina kläder, skriver listor på kombinationer och rensar ut min garderob.
Ibland är jag inne i en mat-period, då jag planerar månadsmatsedlar och inköp samt kollar matprogram på tv.
Det brukar bero på om jag kollat på nån speciell film, eller tv-program.
Nu borde jag kolla "Maid in Manhattan" eller "Bröllopsplaneraren" då jag måste städa upp hemma och organisera inför grillfesten på lördag, men jag har ingen ork till det just nu. Listor har jag redan skrivit på vad jag ska göra när, men jag har inte kommit igång med städningen än.
Jag har gett mig själv ledigt idag, och tänker storstäda imorgon. Det är inte så mycket att städa upp, men damma och dammsuga kan ju vara trevligt att göra.
Tjingeling!

5 böcker du måste läsa5 böcker du måste läs

Kategori: Allmänt

Jag har läst många biografier/självbiografier i mina dagar. Om du skulle vilja läsa en så rekommenderar jag VARMT någon av dessa fem:
 
 
Annalisa Ericsons och Sickan Carlssons. Jag gillar dessa böcker för att de beskriver Stockholm under den tiden Stockholm var som mest intressant för mig. Med operan, Dramatens elevskola och när filmerna spelades in på SF i Råsunda (en av mina favoritplatser i Stockholm).
De "går in" i varandra dessa böcker på nåt sätt. De spelade ju aldrig in en film tillsammans, men de var på samma fester och jobbade med samma folk m.m. De är jätte-lättlästa!
 
Denna bok av Rock Hudson/Sara Davidson är högintressant att läsa. Hur Rock Hudson var tvungen att smussla med sin sexuella läggning, och hur sen, när han blev sjuk, media och kolleger förgiftade tillvaron för honom genom att skriva fula osanningar och vägra jobba med honom av rädsla för att smittas.
Och också om de vänner som stannade vid hans sida och stöttade honom.
Man får bland annat läsa om hur Linda Grey från Dynastin var livrädd för att han smittat henne genom den kyss de filmade.
Superbra och gripande bok.
Jättefint skriven. Om hur hon lyckas vid filmen och sedan möter Humphrey Bogart och blir kär i honom. De gifter sig och sedan om deras fina liv tillsammans. Sen skriver hon väldigt öppet om när Bogart blir sjuk i cancer och hur de lever efter det. Och hennes liv efter hans död.
Här rekommenderar jag också Katherine Hepburns självbiografi. Där hon skriver om hennes förhållande med Spencer Tracy, som fortsatte vara gift med sin fru under hela deras förhållande, fast de bodde ihop. Han dog till och med hemma hos henne så Katherine var tvungen att ringa till hans fru och berätta det.
 
Den här boken gillar jag! Groupien Penny Lane i "Almost Famous" är löst baserad på Pamela. Detta är inte en bok med bara massa namedropping och vilka hon legat med, utan kärleken till musiken och musikerna. Hon bodde ett tag granne med Jim Morrisson, och de kunde sitta uppe en hel natt och bara prata musik.
Jag hoppas att ni lyder mitt råd att läsa någon av dessa biografier.
Tjingeling!