swingitfrken.blogg.se

Jag skriver om allt jag kommer att tänka på.

#nätkärlek

Kategori: Nätkärlek

Härliga Mars - och det är vår i luften!
 
Fikar frukost och läser en artikel av Frida Boisen (publicerad i GT 28 feb kl.08.30) där hon skriver om att det är för mycket näthat överallt och att man ska sprida nätkärlek istället. Och jag kan inte annat än att hålla med henne om det.
Om du inte gillar nåt, varför ens läsa/titta på det? Låt de som håller med och gillar det göra det istället. Vad är det det handlar om egentligen? Jante? Avundsjuka? Inskränkthet?
Jag gillar inte allt och alla, men det ger mig inget att sprida hat omkring mig.
Jag umgås med de jag gillar att umgås med, jag tolererar alla personer och låter de säga sin åsikt, men jag behöver inte trycka ner de som inte tycker och vill som jag.
Vi måste ha debatter och människor måste få känna sig fria att uttrycka sina känslor utan att få en massa hat.
 
Har nyss läst boken "Vardagens osynliga våld - om mobbning och psykiska trakasserier" av Marie-France Hirigoyen. Superbra (tycker jag) läs den! (om du vill och är intresserad.) När Marie-France  bok kom ut i Frankrike gjorde den så att Frankrike såg över sina lagar om just trakassering.
 
Ta bara de nyaste trakasserierna och näthaten man läst om mot Alexandra Pascalidou, Sissela Benn, Frida Boisen m.fl är inte det trakasserier på jobbet de utsätts för? Egentligen?
Alla är upprörda över mobbning i skolan (likaså jag), men mobbning på jobbet är väl lika allvarligt? Tas det inte på allvar för att det är vuxna människor det handlar om? Vuxna kan vara lika elaka som barn kan vara mot varandra. "Varför är NN så glad?"  "NN tar för mycket initiativ."  "NN är ingen 'ja' sägare, varför ska NN argumentera hela tiden?" "Vi trycker ner NN så NN inte tror att NN är nåt!"
 
Nej, dags att sprida lite nätkärlek:
Jag vill sprida kärlek till min familj som jag älskar över allt annat och som jag inte skulle kunna vara utan, som stöttar mig när jag mår dåligt och förstår att jag kan vara lite klängig och extra familjär när det är så. Till mina vänner, även de jag bara träffar nån gång om året, ni är viktiga för mig.
Tack till alla människor som stöttar och uppmuntrar varandra, som argumenterar med varandra på ett mänskligt sätt (för visst behöver vi inte tycka lika allihopa, men man behöver inte hata varandra för det), och som sprider kärlek omkring sig.
 
Sprid kärlek du med! Skicka ett vykort till någon, skriv en insändare, ge en blomma, ring eller smsa.
 
Tjingeling!
Cissi